Tehnologija

Kuo najavio još jedno veliko poboljšanje na iPhone 14 seriji

Sve je manje dana do predstavljanja iPhone 14 serije. Apple je objavio da će 07.09.2022. godine održati novi događaj predstavljanja. Iako to nije navedeno, sigurno je da će na njemu biti predstavljeni novi iPhone 14 modeli. Poznati leaker Kuo Ming-Chi sada prenosi nove detalje o ovoj seriji.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Glasine o iPhone 14 seriji počele su se pojavljivati nedugo nakon predstavljanja iPhone 13 serije prošle godine. Međutim, kako se bliži predstavljanje iPhone 14 serije, informacije su sve konkretnije i pouzdanije.

Kuo sada prenosi da će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max donijeti nove ultraširoki senzor kamere koji mogu uhvatiti 1,4 µm piksela. Ovo bi trebalo rezultirati detaljnijim fotografijama i boljim performansama senzora pri slabom osvjetljenju. Poređenja radi, trenutni ultraširoki senzor na iPhoneu 13 i iPhoneu 13 Pro Max snima piksele od 1,0 µm.

Novom CMOS senzoru za obradu fotografije pridružit će se i novi motor glasovne zavojnice (VCM) i novi kompaktni modul kamere. Sve ove komponente će biti i do 70% skuplje od onih koji se nalaze na iPhone 13 Pro modelima. Kuo navodi da će Sony isporučiti CMOS senzore, dok će se Minebea i Largan pobrinuti za VCM. LG bi mogao biti glavni dobavljač modula kompaktne kamere.

Apple ima ogromno očekivanje od iPhone 14 serije. Dokaz tome je i izvještaj iz prošlog mjeseca u kojem se navodi da je Apple poručio svojim dobavljačima da će se iPhone 14 serija prodavati bolje nego što se očekivalo, te je kompanija naložila proizvodnju još dodatnih 5 miliona iPhone 14 modela. Tako će se sada taj broj popeti na 95 miliona.

Objava Kuo najavio još jedno veliko poboljšanje na iPhone 14 seriji prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -