Tehnologija

Mask najavio da bi mogao odustati od kupovine Twittera

NJUJORK  – Ilon Mask mogao bi odustati od svog ugovora vrijednog 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera ako mreža društvenih medija ne pruži podatke o neželjenoj pošti i lažnim računima, upozorio je on u pismu ovoj kompaniji.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

U pismu stoji da je Twitter jasno prekršio svoje obaveze i da Mask zadržava sva prava da raskine ugovor o kupovini. Ovo je prvi put da je Mask pisanim putem zaprijetio da će odustati od sporazuma umjesto da to napiše na Twitter profilu.

Twitter je ranije umanjio značaj Maskova upozorenja da je dogovor “na čekanju”, tvrdeći da će mu podaci pomoći da se pripremi za vlasništvo nad Twitterom, a ne da provodi analizu i ponovno otvara pregovore.

Ranije u martu, Mask je rekao da će ugovor “privremeno staviti na čekanje”, dok čeka da kompanija dostavi podatke o udjelu lažnih profila.

Samoproglašeni apsolutist slobode govora, Mask je doveo u pitanje tačnost Twitterovih javnih podataka o spam računima koji predstavljaju manje od 5 posto njegove korisničke baze, tvrdeći da je broj lažnih profila najmanje 20 posto, prenosi Reuters.     Agencije

Objava Mask najavio da bi mogao odustati od kupovine Twittera prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -