Tehnologija

Microsoft ažurira video pozive u Windows-u 11

Funkcije uključuju automatsko kadriranje, koje će ponovo fokusirati kameru kada se krećete, fokus glasa, jasnoću glasa i zamućenje pozadine.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Funkcija koju pokreće vještačka inteligencija, koja se zove kontakt očima, takođe bi mogla da učini da ljudi izgledaju prisutnije na sastancima.

U februaru je Microsoft počeo da testira funkciju titlova uživo u cijelom sistemu, koja bi mogla da pomogne gluvim i nagluvim osobama, kao i onima za koje se sastanak ne održava na njihovom maternjem jeziku.

Tehnologija generiše titlove za bilo koji audio sadržaj, uključujući zvuk sa mikrofona i audio zasnovan na vebu.

Uključujući video platforme kao što su Twitch i YouTube.

Nadogradnje bi mogle izgledati poznato onima koji su proveli dosta vremena u aplikacijama za video pozive u posljednjih nekoliko godina.

NVIDIA, Dolby, Zoom, Skype i Google Meet bavili su se problemima kao što su buka iz okoline i vizuelna pozadinska ometanja.

Sam Microsoft je najavio neke funkcije inteligentne kamere za Teams u septembru i radi na poboljšanju sastanaka u Teams-u.

Integrisanje ovih funkcija na nivou OS-a učiniće virtuelne sastanke pristupačnijim i lakšim za korišćenje za više ljudi, prenose Nezavisne.

Haber.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -