Tehnologija

Moj prvi pametni telefon je bio “čudan” (VIDEO) – Retrobox | Nexus S

Moj prvi pametni telefon je zaista bio čudan, a u svom neznanju davne 2012-te kada sam ga dobio na poklon, nisam bio ni siguran kako se zove. Riječ je o Samsung Google Nexus S telefonu, a sama činjenica da su mu u nazivu i Samsung i Google me je tada ostavila zbunjenim.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Nije pomagala ni činjenica da je moj tadašnji Nexus S imao Android kakav tada nikada prije nisam vidio. Nije ličio ni na Samsungov sustav, ni na LG-ev, ni najmanje na Sonyev niti HTC-ov pa sam se pitao što je ovaj telefon i kakva mu je svrha na tržištu.

Ispočetka sam malo znao o Nexus programu telefona, ali kako mi je Android koji je uz njega stigao dosadio, pokušao sam na njega instalirati nešto drugo. Tek onda sam otkrio čari tvorničkog Androida, a još više Nexus programa.

Riječ je bila o telefonima koje su popularni proizvođači telefona radili za Google, a Google se brinuo za softver. Nexusi su prvi dobivali novi Android, nisu imali nikakav skin, a uz to su imali mnogo čudnih problema koji su se mijenjali, ovisno o tome koji je proizvođač te godine proizvodio Nexus.

Upravo zbog toga što se na Nexuse moglo instalirati doslovno sve što je tada bilo u opticaju (Stock Android, MIUI, Sailfish OS, Firefox OS, Ubuntu Touch…), zbog Samsung Google Nexus S-a sam se zaljubio u platformu te počeo eksperimentirati. Zbog toga sam uvelike zavolio pametne telefone, zanimao se za njihove specifikacije, a to me eventualno dovelo u Bajtbox (tadašnji Balkangadgets).

Uživajte u novoj epizodi Retroboxa u kojoj istražujemo zanimljiv svijet Nexus linije koje više nema, kao ni sličnih i zanimljivih suradnji dvaju ili više proizvođača.

Objava Moj prvi pametni telefon je bio “čudan” (VIDEO) – Retrobox | Nexus S prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -