Tehnologija

Mreža X kažnjena sa 386.000 dolara

MELBURN- Australijski komesar za e-bezbjednost saopštio je da je kaznio platformu X (bivši Tviter) sa 386.000 dolara, zbog toga što nije na pravi način odgovorila na pitanja kako suzbija sadržaje vezane za seksualno zlostavljanje djece.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

“Kompanija X je javno izjavila da je borba protiv seksualne eksploatacije djece za nju najveći prioritet, ali to ne mogu da budu samo prazne priče. Moramo da vidimo da su riječi potkrepljene konkretnim djelima”, kaže australijska komesarka za e-bezbjednost Džuli Inman Grant, a prenosi CNN.

Regulator te države tvrdi da X nije odgovorio na niz važnih pitanja kao što su “vrijeme koje je potrebno platformi da odgovori na prijave o seksualnoj eksploataciji djece”, “mjere koje X preduzima za otkrivanje seksualne ekploatacije djece u videu koji se emituje uživo”, kao i “alate i tehnologije koje koristi za otkrivanje materijala sa seksualnom eksploatacijom djece”.

Komesarka Inman Grant je u februaru zatražila od pet tehnoloških firmi – X, TikTok, Gugl (uključujući Jutjub), Diskord i Tvič – da saopšte kakve korake preduzimaju protiv širenja materijala sa zlostavljanjem dece na svojim platformama.

“Njihovi odgovori su otkrili… zabrinjavajuće nedostatke i nedosljednosti”, rekla je ona i dodala da su propusti kompanije X bili “ozbiljniji” od propusta drugih kompanija. Nezavisne novine

Objava Mreža X kažnjena sa 386.000 dolara prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -