Tehnologija

Musk ima novu ideju! – Uvodi još skuplji novi pretplate na Twitteru

Otkako je Elon Musk preuzeo Twitter desile su se mnogo promjene na ovoj platformi. Jedan od prvih poteza poznatog milijardera bio je da Twitter uvede pretplatu za Twitter Blue. Međutim, iako korisnici plaćaju pretplatu, opet su primorani gledati reklame, koje su, istina, umanjene za 50%. No, čini se da Musk ima novu ideju.

Twitter Blue košta 8 dolara mjesečno i prikazuje dvostruko manje oglasa u odnosu na “obične” korisnike koji nisu pretplatnici.

Musk sada ima ideju da uvede skuplju pretplatu koja će u potpunosti isključiti reklame. Za sada nije poznato koliko bi nova pretplata mogla koštati, ali Musk navodi da trenutno nije zadovoljan kako reklame funkcionišu na njegovoj platformi. On kaže da su reklame “prečeste” i “prevelike”, a navodno će se Twitter pozabaviti sa oba ova problema u narednim sedmicama.

Pored tih planova, Musk ima i druge planove za poboljšanje iskustva korištenja Twittera. Na primjer, on navodi da trenutno većina korisnika propušta “nevjerovatne tweetove” ljudi iz drugih zemalja. Plane je da buduće jezička barijera bude prevaziđena prevođenjem i preporukom najboljih tweetova koji su napisani na drugom jeziku ili koji dolaze iz drugih regija.

Musk je krajem prošle godine objavio da će se povući sa mjesta izvršnog direktora kompanije i da će umjesto toga on fokusirati na vođenje softverskih i serverskih timova. Međutim, s obzirom na to da se Twitter uglavnom sastoji od softvera i servera (posebno nakon masovnih otpuštanja), jasno je da će Musk i dalje imati direktnu kontrolu nad kompanijom, čak iako zvanično neće imati titulu izvršnog direktora kompanije.

IZVOR/SOURCE

Objava Musk ima novu ideju! – Uvodi još skuplji novi pretplate na Twitteru prenijeta sa portala Bajtbox.