Tehnologija

Nadogradnja Ethera unijela oprezni optimizam u kriptotržište

NJUJORK – Tržište kriptovaluta poteklog vikenda osjetilo je novi momenat opreznog oporavka i optimizma kada je Bitcoin dobacio preko 25.000 dolara vrijednosti.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Pixabay

Naravno, on je potom ponovo pao za oko četiri odsto, ali je ostao iznad 24.000 dolara, što je opet viša vrijednost nego što je bila posljednjih mjeseci.

Vrijednost od 25.000 dolara najviša je još od juna, a taj rast bilježen je peti dan zaredom. Najviša vrijednost koju je u nedjelju dostigao bila je 25.031 dolar.

Ovaj optimizam donekle ima veze i sa vijestima o blagom smirivanju inflacije u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i sa velikom nadogradnjom Ethereuma.

Istovremeno, Ethereum je ojačao čak za dva odsto i prebacio 2.000 dolara, ali se “stabilizovao” jutros na 1.900 dolara.

Ovo je njegov prelazak preko 2.000 dolara prvi put od 31. maja, i naravno, ima veze sa završavanjem i implementacijom softverske nadogradnje svog blockchaina koju su nazvali “Merge”.

Kriptovalute jutros opet, bilježe lagani pad tek toliko da se “zacrvene”, a koji se može pripisati stabilizaciji, dok drastičnih promjena i dalje nema.

CAPITAL: A. P.

Objava Nadogradnja Ethera unijela oprezni optimizam u kriptotržište prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -