Tehnologija

Napokon je tu – Službeno predstavljen Samsung Galaxy S21 FE!

Samsung je danas napokon predstavio Samsung Galaxy S21 FE. Ovaj je telefon jedan od najičekivanijih telefona već neko vrijeme, a nakon što je nekoliko puta odgođen, telefon je danas napokon ugledao svjetlo dana. Šta sve nudi Fan Edition model iz Galaxy S21 serije i za koju cijenu, saznajte u nastavku…

Prošle je godine Samsung Galaxy S20 FE predstavljen u dvije verzije – sa Exynosom i sa Snapdragonom. Njegov nasljednik stiže u samo jednoj verziji i to onoj sa Snapdragonom 888. Ovaj čip stiže u kombinaciji sa 8 GB radne memorije i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Samsung Galaxy S21 FE opremljen je AMOLED ekranom dijagonale 6,4“, rezolucije 2340 x 1080 piksela, stope osvježavanja od 120 Hz. Pri vrhu ekrana nalazi se rupica s prednjom kamerom od 32 MP f / 2.2. Ispod ekrana se nalazi skener otiska prsta, a na desnom okviru telefona su tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, te tipka za regulaciju glasnoće.

samsung galaxy s21 fe cijena specifikacije

Na zadnoj strani telefona nalaze se tri kamere smještene u izrez koji se stapa s desnim okvirom telefona. Radi se zapravo o identičnom modulu kao kod Samsung Galaxy S21 i Samsung Galaxy S21+ telefona. Glavni senzor kamere je onaj od 12 MP f / 1.8, a tu su još i ultraširoki senzor od 12 MP f / 2.2 i telefoto kamera od 8 MP f / 2.4. Telefon se može pohvaliti i impresivnim fotografskim mogućnostima, uz veliku AI podršku, kao što su AI face restoration, Ebject Eraser itd.

Ispod poklopca telefona nalazi se baterija kapaciteta 4500 mAh, no nije spomenuta brzina punjenja, ali pretpostavlja se da je riječ o 15 W ili 25 W brzom punjenju.

samsung galaxy s21 fe cijena specifikacije

Cijena Samsung Galaxy S21 FE telefona bit će 749 EUR u Evropi, a telefon će u prodaju krenuti 11.01.2022. godine. Dostupan je u četiri boje – bijeloj, grafitnoj, ljubičastoj i maslinasto zelenoj.

Objava Napokon je tu – Službeno predstavljen Samsung Galaxy S21 FE! prenijeta sa portala Bajtbox.