Tehnologija

NE ZNA ŠTA ĆE OD KEŠA, NJEGOV KANAL U TOP 100 NA SVIJETU! Omčo iz Bihaća od Jutjuba dnevno zaradi PRAVO PRAVCATO BOGATSTVO – neće vam biti dobro od cifara

Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, nalazi se na prvom mjestu na Balkanu po broju pratilaca i pregleda na Jutjubu. Prema najnovijim podacima, Omčo na istoimenom Jutjub kanalu ima dva miliona i 92.000 pratilaca, pa je tako prestigao i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, piše Novi.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Ipak, ono što mnogima u regionu nije poznato jeste činjenica da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak šest miliona i 59.000 pretplatnika.

Sudeći prema platformi Socialblade, kao i onom što se može vidjeti na Omčinom “stranom kanalu”, Omčo je u posljednjih 30 dana imao skoro četiri milijarde pregleda – što ga stavlja u najgledanijih 100 kanala na Jutjubu u svijetu, a u kontekstu jutjubera je u prvih pet! Tako se iza Omče nalazi i poznati Pew Die Pie, koji u posljednjem mjesecu bilježi skoro duplo manje pregleda.

Prema podacima sa pomenute platforme Socialblade, koja uključuje širok spektar činjenica koje mogu uticati na Jutjub zaradu, Omčo na svom drugom kanalu Fat TV mjesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara.

Da se Omčin uspjeh ne može osporiti, svojevremeno je potvrdio i Baka Prase, koji je u svom lajvstrimu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20.000 i 30.000 eura dnevno, što je i tačno, ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke Socialblada za kanale Omčo i Fat TV.

Uz Omčin kanal, na listi 100 najgledanijih na svijetu nalaze se i profili Diznija, NBC i drugih medijskih kuća, ali i planetarnih zvijezda, koje su na ovoj listi iza njega, poput Džastina Bibera, Due Lipe i drugih.

Haber.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -