Tehnologija

Novi jeftini sat – Redmi Watch 3 stigao u Evropu za 200 EUR

Pored Redmi Note 12 serije, koja broji čak 4 člana za evropsko tržište, Xiaomi je jučer predstavio i Redmi Watch 3. Riječ je o satu koji se cjenovno svrstava u kategoriji jeftinih pametnih satova, a šta sve nudi i za koju cijenu, saznajte u nastavku.

Xiaomijevi jeftini pametni satovi oduvijek su privlačili veliku pažnju onih koji žele kupiti dobar pametni sat za poprilično nisku cijenu. To se odnosi, prije svega, na Xiaomi Band, ali i na Xiaomijeve pametne satove. Jedan od njih je i Redmi Watch 3, predstavljen jučer.

Ovaj pametni sat posjeduje 1,75-inčni AMOLED ekran, za kojeg Xiaomi navodi da će pružiti dobru vidljivost čak i po jakom suncu. Sat ima i 5ATM certifikat za vodootpornost, tako da ga možete koristi tokom plivanja.

Redmi Watch 3 posjeduje 120 sportskih načina, uključujući trčanje, vožnju biciklom, plivanje itd. Pored toga, sat se odlikuje i praćenjem spavanja radi poboljšanja zdravlja.

Sat odlikuje i niz drugih karakteristika. Tako Redmi Watch 3 posjeduje senzor za praćenje otkucaja srca u realnom vremenu, mogućnost kontrole muzike putem Bluetooth veze itd. Iz Xiaomija su na predstavljanju naveli da će ovaj sat ponuditi do 12 dana autonomije s jednim punjenjem.

Sve ove karakteristike dolaze po konkurentnoj cijeni, što Redmi Watch 3 čini idealnim izborom ako tražite poprilično jeftin, a dobar pametni sat.

Tako je cijena Redmi Watch 3 sata u Evropi 199 EUR. Xiaomi nije objavio detalje o dostupnosti, ali očekivati je da on vrlo brzo bude dostupan za kupovinu na Starom kontinentu.

Dostupan je u crnoj i boji slonovače.

IZVOR/SOURCE

Objava Novi jeftini sat – Redmi Watch 3 stigao u Evropu za 200 EUR prenijeta sa portala Bajtbox.