Tehnologija

Oglasili se iz Xiaomija – Stiže li Xiaomi Mix Fold 3 na globalno tržište?

Xiaomi je ranije ove sedmice održao događaj predstavljanja u Kini, na kojem je predstavio nekoliko novih proizvoda iz svoje ponude. Među njima je i nova generacija sklopivog telefona – Xiaomi Mix Fold 3. Xiaomi na predstavljanju nije otkrio hoće li ovaj uređaj stići globalno, ali sada saznajemo i te detalje.

Xiaomi Mix Fold 3 stigao je kao nasljednik Xiaomi Mix Folda 2, koji je predstavljen prošle godine. Prije njega predstavljen je Xiaomi Mix Fold. Mix Fold i Mix Fold 2 nisu stigli na globalno tržište, a istim putem krenut će i Xiaomi Mix Fold 3.

Daniel Desjarlais, direktor komunikacija u Xiaomiju, naveo je na Twitteru da će Xiaomi Mix Fold 3 biti ekskluzivan za kinesko tržište.

Xiaomi očigledno još nije spreman za ulazak na globalno tržište sklopivih telefona, što će svakako najviše koristiti Samsungu, koji sve svoje sklopive telefone predstavlja širom svijeta.

Xiaomi Mix Fold 3 specifikacije

Radi se o najtanjem sklopivom telefonu na svijetu kada je sklopljen, a stiže sa Leica optimizovanim kamerama, novom šarkom i preuređenim dizajnom.

Mix Fold 3 je tanak svega 5,26 mm kada je rasklopljen, odnosno 10,96 mm kada je sklopljen. Nova šarka je u obliku kapljice i izdržljivija je od one na prethodniku. Može izdržati preko 500.000 preklapanja. Glavni ekran je veličine 8,3” i nudi 2K rezoluciju sa UTG zaštitom. Vanjski ekran je veličine 6,56”, FHD+ i zaštićen je Gorilla Glass Victus zaštitom. Oba panela koriste E6 materijal i stižu sa stopom osvježavanja od 120 Hz i Dolby Vision podrškom. Telefon ima stereo zvučnike.

Sve detalje o ovom telefonu pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Objava Oglasili se iz Xiaomija – Stiže li Xiaomi Mix Fold 3 na globalno tržište? prenijeta sa portala Bajtbox.