Tehnologija

One UI 5.0 – Poznato je kada bi mogla stići stabilna nadogradnja

Google je ranije ovog mjeseca predstavio Android 13. Mnogi proizvođači Android telefona već su počeli sa nadogradnjom beta verzija svojih Android skinova temeljenih na Androidu 13 na svoje pametne telefone, ali još se ne radi o stabilnoj nadogradnji. I Samsung je jedna od kompanija koja je započela beta testiranje One UI 5.0, zasnovanog na Androidu 13, a sada saznajemo kada bi stabilna One UI 5.0 nadogradnja mogla stići.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

One UI 5.0 najnovija je verzija Samsungova korisničkog interfejsa, ali ona još nije službeno stigla. Kako tvrdi jedan leaker @RoderSuper, ova verzija zasnovana na Androidu 13 službeno će biti predstavljena 17.10.2022 godine ili 19.10.2022. godine. Istu informaciju prenosi i poznati portal Sammobile.

Nadogradnja će se najprije pojaviti na Samsung Galaxy S22 seriji koja uključuje Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ i Samsung Galaxy S22 Ultra telefone. Podsjećamo da je Samsung već prije nekoliko sedmica započeo sa beta testiranjem One UI 5.0 za ova tri pametna telefona, te se deseti mjesec iz te perspektive čini kao realan, kada bi trebao stići stabilni One UI 5.0.

Samsung se još nije službeno oglasio povodom One UI 5.0, te stoga informacije moramo shvatiti s oprezom.

Kada je riječ o novinama, One UI 5.0 nudi mnogo više opcija boja prilikom izbora tema. One UI 5.0 uključuje i funkciju kojom korisnik može postaviti različite video pozadine za svaki kontakt. Nadalje, na One UI 5.0 su istaknutije ikone aplikacija u obavještenjima, omogućen je lakši pristup postavkama obavještenja aplikacije. Tu je i mogućnost uređivanja kolekcije pozadina za zaključani ekran, izdvajanje teksta iz fotografija. Poboljšana je i tastatura, te sada korisnici mogu prilagoditi tipku SPACE na tastaturi, a tu su i nove AR emoji naljepnice itd.

Listu Samsung uređaja koji bi trebali dobiti One UI 5.0 pogledajte OVDJE.

Objava One UI 5.0 – Poznato je kada bi mogla stići stabilna nadogradnja prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -