Tehnologija

Opcija koju imaju jeftini i mid-range telefoni konačno stiže i na Samsungove flagshipe!

Samsung je uveliko u pripremama za One UI 5.0 koji će biti baziran na Androidu 13. Danas stižu nove informacije o tome šta bi novo mogla donijeti sljedeća generacija Samsungova korisničkog interfejsa.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Većina Android pametnih telefona ima opciju dodavanja pečata/vodenog žiga, odnosno natpisa na fotografije snimljene kamerom telefona. Ovu je opciju Samsung usvojio prije nekog vremena, ali za svoje jeftine i mid-range telefone, dok ta opcija ne postoji za uređaje visoke klase. Međutim, sada saznajemo da je Samsung spreman to promijeniti.  

Treba napomenuti da Samsung ima opciju dodavanja natpisa, ali ne automatski, nego je to korisnik morao uraditi preko foto editora, nakon što snimi fotografiju. Ipak, na One UI 5.0, vodeni žig automatski će se dodati na svaku snimljenu fotografiju kamerom uređaja. Naravno, ako to korisnik prije uključi.

Samsung je ovu funkciju učinio veoma prilagodljivom. Tako korisnik može odabrati šta će tačno natpis uključivati, hoće li to biti samo naziv telefona, samo vrijeme i datum itd. Tu je i mogućnost odabira fonta, a moguće je promijeniti i poravnanje natpisa.

Očekuje se da će ova opcija biti dostupna svim Samsungovim uređajima koji će biti nadograđeni na One UI 5.0.

Kada je riječ o One UI 5.0, prema nedavnom izvještaju, Samsung bi službeno ovu verziju korisničkog interfejsa mogao predstaviti sljedećeg mjeseca, 17.10.2022. godine ili 19.10.2022. godine. Nadogradnja će se najprije pojaviti na Samsung Galaxy S22 seriji koja uključuje Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ i Samsung Galaxy S22 Ultra telefone. Podsjećamo da je Samsung već prije nekoliko sedmica započeo sa beta testiranjem One UI 5.0 za ova tri pametna telefona, te se deseti mjesec iz te perspektive čini kao realan, kada bi trebao stići stabilni One UI 5.0.

IZVOR/SOURCE

Objava Opcija koju imaju jeftini i mid-range telefoni konačno stiže i na Samsungove flagshipe! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -