Tehnologija

Osvanuli novi detalji – Kakve će kamere dobiti Galaxy S23 serija?

Kako se približava predstavljanje Galaxy S23 serije, tako dobijamo sve više informacija o njoj. Sada se pojavljuju informacije o performansama kamera na Galaxy S23 modelima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy S23 serija uključivat će tri člana – Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ i Samsung Galaxy S23 Ultra. Popularni leaker Ice Universe sada prenosi da će Galaxy S23 serija donijeti poboljšanje performansi kamera od 25%.

On navodi da će kamere imati poboljšane mogućnosti snimanja videozapisa. Navodno će Galaxy S23, S23+ i S22 Ultra imati podršku za snimanje 8K videozapisa pri 30 sličica u sekundi, što će biti poboljšanje za 25% u odnosu na 8K pri 24 fps koje podržava aktuelna Galaxy S22 serija.

Mogućnost snimanja 8K videozapisa s bržom brzinom kadrova će vjerovatno smanjiti zamućenost pokreta i “sjeckanje”, koji su uobičajni za videozapise od 24 fps.

Nadalje, prenosi se da će korisnija opcija na Galaxy S23 seriji biti snimanje 4K videozapisa pri 120 sličica u sekundi. Ovo nije dostupno na Galaxy S22 seriji, uključujući Galaxy S22 Ultra.

Prema nedavnom izvještaju iz Južne Koreje, Galaxy S23 seriju Samsung će predstaviti na svom prvom Galaxy Unpacked događaju za 2023. godinu, u prvoj sedmici drugog mjeseca sljedeće godine. Navodno će događaj predstavljanja biti održan u San Francisku, što bi značilo prvi događaj, a da nije online, poslije pandemije virusa COVID-19.

Iako još ništa nije službeno, navodno bi Galaxy S23 trebala stići s verzijom Snapdragona 8 Gen 2 koji ima broj modela SM8550-AC, a navodno se radi o posebnoj verziji ovog čipa. Nejasno je hoće li posebni čip nositi i drugi naziv, npr. Snapdragon 8 Gen 2 Pro ili Snapdragon 8 Gen 2 Plus.

IZVOR/SOURCE

Objava Osvanuli novi detalji – Kakve će kamere dobiti Galaxy S23 serija? prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -