Tehnologija

Otkriveni detalji o dizajnu Galaxy S23 Ultra telefona

Iako je do predstavljanja Samsung Galaxy S23 serija ostalo još mnogo vremena, već su se do sada pojavljivale neke informacije o ovoj seriji. Najviše je informacija došlo o Galaxy S23 Ultra telefonu i sada stižu još neke i to od strane jednog poznatog leakera.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy S23 Ultra stići će sljedeće godine kao direktni nasljednik prošlogodišnjeg Samsung Galaxy S22 Ultra telefona. S22 Ultra ove je godine donio drastičnu promjenu dizajna u odnosu na S21 Ultra, no čini se da promjenu dizajna neće dobiti Galaxy S23 Ultra.

Ice Universe sada prenosi informaciju da će Samsung Galaxy S23 Ultra stići sa potpuno istim dizajnom kao i Samsung Galaxy S22 Ultra. Doduše, on navodi da će to biti slučaj sigurno sa dizajnom zadnjih kamera, no malo je drugih područja gdje bi moglo doći do promjene dizajna, jer prednje kamere ispod ekrana gotovo sigurno neće biti. Međutim, isti leaker je prije par dana prenio izvještaj u kojem je naveo da će cjelokupni dizajn Galaxy S23 Ultra telefona biti identičan Galaxy S22 Ultra telefonu.

Prethodni izvještaj o Galaxy S23 Ultra tiče se novog senzora za otisak prsta. Naime, navodi se da će Samsung Galaxy S23 Ultra stići sa Qualcommovim 3D Sonic Mac senzorom za skeniranje otiska prsta, što će biti napredak u odnosu na onaj koji se nalazi na Galaxy S22 Ultra telefonu.

Ovaj senzor može se pohvaliti još većom brzinom u odnosu na prethodnika, ali i većom površinom skeniranja. Pomenuti senzor već korite Vivo X80 Pro i iQOO 9 Pro i recenzenti su bili impresionirani preciznošću i brzinom skenera otiska prsta na ovim telefonima.

Objava Otkriveni detalji o dizajnu Galaxy S23 Ultra telefona prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -