Tehnologija

Ova igra me oduševila – a slučajno sam je instralirao! Sea Of Stars (VIDEO)

Bilo je to klasično subotnje jutro. Otvaram Steam, gledam ima li kakva zanimljiva igra za odigrati i onda ugledam “Provjerite TOP 50 demo igara sa Next Festa”. Otvorim popis, na prvi pogled ništa mi ne zadržava pažnju a onda naletim na Sea Of Stars. Istog trenutka kada sam ugledao screenshote mozak mi odlutao u vrijeme kada sam igrao legendarni “Chrono Trigger” – RPG klasik sa Super Nintenda. Nije da igra izgleda isto, ipak je ovo moderna igra, ali je bilo dovoljno sličnih detalja da mi privuče pažnju. 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Sea Of Stars razvija kanadski studio “Sabotage”, koji iza sebe ima tek jednu gotovu igru, a moto kompanije im se svodi na (slobodno prevedeno) “retro igre s modernim senzibilitetom”. Radi se o klasičnom Turn Based RPG-u s nekoliko modernih detalja kao što su lakše kontrole, pixel grafika s dinamičkim osvjetljenjem, veća sloboda kretanja u svijetu itd. 

Uglavnom zvuči jako zanimljivo, a nakon nekih 50 minuta igranja demo verzije sve što mogu reći je da sam ostao oduševljen. Sea Of Stars je odlično uhvatio onaj retro osjećaj, a pri tome ima vrhunsku atmosferu i vrhunsku glazbu – kako tijekom istraživanja, tako i tijekom borbe. Puna verzija igre izlazi tek 29.08.2023. i malo je reći da jedva čekam. Sve moje reakcije i kratke dojmove možete vidjeti u našem najnovijem videu ispod.

Za one koji zanima demo možete pronaći na Steamu – https://store.steampowered.com/app/1244090/Sea_of_Stars/

Objava Ova igra me oduševila – a slučajno sam je instralirao! Sea Of Stars (VIDEO) prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -