Tehnologija

Ovi Galaxy telefoni više neće primati nikakve nadogradnje

I dok neki Galaxy telefoni primaju One UI 5.1 nadogradnju, neke je Samsung odlučio u potpunosti “odsjeći” od budućih nadogradnji, i to veoma popularne telefone.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Otprilike četiri godine nakon predstavljanja Galaxy S10 serije i Galaxy A50 telefona, Samsung je odlučio da prekine softversku podršku za ove uređaje.

Galaxy A50, Galaxy S10e, Galaxy S10 i Galaxy S10+ više se ne nalaze na Samsungovoj web stranici koja se odnosi na raspored ažuriranja softvera. Samsung Galaxy S10 5G nalazi se na ovoj listi, što znači da će nastaviti primati nadogradnje, ali sigurno ne dugo.

Samsung Galaxy A50 jedan je od Samsungovih najpopularnijih mid-rangera u posljednjih nekoliko godina. Telefon je zabilježio impresivne rezultate prodaje, a predstavljen je sa Androidom 9. Telefon je dobio dvije velike Android nadogradnje, i to one na Android 10 i Android 11.

S druge strane, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10+, predstavljeni su također 2019. godine sa Androidom 9, ali oni su, za razliku od Galaxy A50 telefona, dobili tri velike Android nadogradnje i to one na Android 10, Android 11 i Android 12.

Na razočaranje korisnika ovih telefona, oni više neće primati nikakve nadogradnje.

Kada je riječ o naknadno predstavljenom članu Samsung Galaxy S10 serije – Samsung Galaxy S10 Lite, ovaj telefon, koji je predstavljen početkom 2020. godine, nastavit će primati sigurnosne nadogradnje još najmanje godinu dana. Ovaj telefon je isporučen prije 3 godine sa Androidom 10 i dobio je tri velike Android nadogradnje i to one na Android 11, Android 12 i Android 13, a nedavno je dobio i One UI 5.1 nadogradnju.

IZVOR/SOURCE

Objava Ovi Galaxy telefoni više neće primati nikakve nadogradnje prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -