Tehnologija

Ovi iPhone i iPad uređaji će uskoro prestati primati ažuriranja

Korisnici iPhonea koji već duže vrijeme koriste isti telefon pitaju se kada će njihovi iPhone uređaji prestati dobivati ​​ažuriranja? Kako svemu dođe kraj, od toga nisu izuzeti ni Apple uređaji. Pametni telefoni s vremenom postaju zastarjeli i gube podršku svojih proizvođača, a time će i određeni Apple uređaji najvjerojatnije stići na svoje krajnje odredište. Skoro je vrijeme da se oprostimo od ovih modela.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Proizvođači pametnih telefona obično prestanu ažurirati svoje uređaje nakon određenog vremena jer postanu prestari da podržavaju najnovija ažuriranja. Čak i kada bi ti uređaji trebali biti u redu s tim najnovijim ažuriranjima, pravila ažuriranja dolaze u obzir i sprječavaju bilo kakva daljnja ažuriranja. Svaki proizvođač pametnih telefona na tržištu ima ovu politiku i nije specifična samo za Apple.

U nastavku su modeli koji će vjerojatno biti odbačeni nakon iOS 16:

·         iPhone 6s

·         iPhone 6s Plus

·         iPhone SE (1. generacija)

·         iPad Mini 4

·         iPad Pro (2015.)

·         iPad Air 2

·         iPad (5. generacija)

Nemojte kupovati ove uređaje ako želite primati ažuriranja. Zato što će ovi iPadi i iPhonei prestati dobivati ​​ažuriranja. Konačna presuda će vjerojatno biti donesena na WWDC konferenciji gdje se očekuje da će Apple govoriti o svojim novim ažuriranjima OS-a i svim promjenama koje dolaze.

Međutim, ako se glasine smatraju istinitim, postoji šansa da Apple odustane od podrške za sve uređaje s A9 čipsetom jer gornji popis sadrži uređaje koji imaju ovaj ili stariji čipset i svi su lansirani prije 2016. A nakon ovih uređaja, sljedeća na redu će biti iPhone 7 serija za koju se očekuje očekuje da će dobiti EOL 2024. godine.

Objava Ovi iPhone i iPad uređaji će uskoro prestati primati ažuriranja prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -