Tehnologija

Ovih 8 Galaxy uređaja dobit će COOL funkciju sa Galaxy S24 serije

Samsung je prošlog mjeseca predstavio Galaxy S24 seriju sa mnoštvom AI funkcija. Jedna od njih je i funkcija Instant Slow-Mo, veoma zgodna za ljubitelje uređivanja video zapisa, a ova će funkcija stići i na neke starije Galaxy telefone.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Instant Slow-Mo pretvara običan video zapis u usporeni video zapis i to pomoću AI i tako zapravo on eliminiše potrebu za snimanjem originalnih Slow-Mo video zapisa.

Moderator Samsungova foruma otkrio je da će ova funkcija stići i na neke starije Galaxy uređaje.

Tako će Instant Slow-Mo funkcija stići na još 8 Galaxy uređaja i to: Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold5 , Galaxy Z Flip5, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ i Galaxy Tab S9 Ultra.

U suštini, dobit će ga uređaji koji rade na Snapdragon Gen 2 ili novijim čipovima, jer ova funkcija zahtijeva moćan GPU i NPU.

Pored toga, moderator je otkrio da će Samsung poboljšati ovu funkciju dodavanjem podrške za 10-bitne video zapise, 480p video zapise i .mov format datoteke.

Nažalost, nije otkriveno kada će ova funkcija stići na gore navedene uređaje, ali očekivati je da ona stigne sa One UI 6.1 nadogradnjom.

Jučer je Samsung potvrdio da će prva nadogradnja za Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24 Ultra stići do kraja mjeseca. Očekuje se da će kompanija ovom nadogradnjom ispraviti probleme s kojima su se susreli modeli iz ove serije, koji uključuju probleme sa Vivid načinom rada, Android Auto aplikacijom za korisnike nekih automobila, te neke sitne probleme sa kamerama Galaxy S24 modela.

VIA

Objava Ovih 8 Galaxy uređaja dobit će COOL funkciju sa Galaxy S24 serije prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -