Tehnologija

Ovo su moguće cijene Pixel 8 i Pixel 8 Pro u Evropi

Kompanija Google prošle sedmice je objavila da će Pixel 8 seriju predstaviti 04.10.2023. godine u New Yorku u 10,00 sati po lokalnom vremenu. Do sada smo o ovoj seriji saznali zaista mnogo detalja, a najnoviji se odnose na moguće cijene uređaja na evropskom tlu.

Pored mogućih cijena, novi izvještaj otkriva i u kojim će bojama stići Pixel 8 serija, te u kojim memorijskim opcijama. Loša vijest je da će, ako sudimo po ovom izvještaju, Pixel 8 i Pixel 8 Pro biti skuplji od prethodnika.

Tako se navodi da će Pixel 8 sa 128 GB interne memorije koštati 874 EUR, dok će verzija od 256 GB navodno koštati 949 EUR. Podsjećamo da je početna cijena Pixel 7 telefona bila 650 EUR.

S druge strane, navodno će cijena Pixel 8 Pro telefona za verziju sa 128 GB interne memorije koštati 1235 EUR, dok će verzija od 256 GB navodno koštati 1309 EUR. Postojat će i verzija sa 512 GB, koja će navodno koštati 1461 EUR. Podsjećanja radi, Pixel 7 Pro predstavljen je sa početnom cijenom od 900 EUR.

Što se tiče boja, u izvještaju se prenosi da će obični Pixel 8 stići u bojama Hazel, Obsidian, Rose i Mint, dok će Pro model stići u bojama Bay, Obsidian, Porcelain i Mint boje.

Oba telefona trebala bi biti pokretana Googleovim vlastitim Tensor G3 čipom i oba će stići sa OLED ekranima. Obični Pixel 8 nazad će imati dvije kamere, dok će Pro model imati tri kamere. Navodno bi oba uređaja mogla stići sa Night Sight video opcijom.

Na kraju napominjemo da se radi o nepotvrđenim informacijama, pa ih stoga moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

IZVOR/SOURCE

Objava Ovo su moguće cijene Pixel 8 i Pixel 8 Pro u Evropi prenijeta sa portala Bajtbox.