Tehnologija

Ovo su najbrži telefoni zadnjeg mjeseca prošle godine

AnTuTu Benchmark je objavio svoju ljestvicu pametnih telefona za mjesec prosinac 2021. Izvješće pokazuje da nema značajne razlike u rangiranju u odnosu na studeni 2021. Stvari će se vjerojatno promijeniti ovog siječnja s obzirom na lansiranje novih pametnih telefona sa Snapdragon 8 Gen 1 procesorom.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomijev Black Shark 4S Pro zadržava vodstvo na vrhu ljestvica za vodeće modele. Gaming pametni telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 888 Plus čipset uparen sa 16 GB RAM-a i održava vodstvo od listopada. Drugo mjesto zauzima Nubia Red Magic 6S Pro dok  iQOO 8 Pro  zaokružuje top 3 pametnih telefona s najboljom izvedbom.

AnTuTu je rekao da je nedostatak dovoljno podataka odgovoran za izostanak telefona sa Snapdragon 8 Gen 1 na ljestvici unatoč lansiranju dva modela, a to su Xiaomi 12 i Motorola Edge 30 Ultra u prosincu 2021. Očekujemo da će modeli koji će dominirati na ljestvici za siječanj 2022. koja će biti objavljena u veljači. Modeli su već u prodaji, a Xiaomi 12 serija bilježi veliku prodaju kroz prednarudžbe.

Što se tiče srednjeg segmenta, Vivoov iQOO Z5 ponovno je zadržao vodstvo unatoč oštroj konkurenciji drugih marki. Honor 60 Pro pojavljuje se kao drugi najbolji mid-ranger u svijetu, zamjenjujući OPPO K9s 5G. Honor 60 Pro je u rangu s iQOO Z5, a prisutnost UFS 3.1 pohrane je glavna razlika između oba modela. Reno 7 iz OPPO-a također je još jedan novi sudionik na ljestvicama, osvajajući treće mjesto.

Naravno, podatci uvijek mogu varirati i nemojte kupovati uređaje samo zato što su se pokazali dobrim na nekim od ovakvih testova, za upotrebljiv uređaj treba Vam zaokružena cjelina, a ne samo nabrijan skup specifikacija.

Objava Ovo su najbrži telefoni zadnjeg mjeseca prošle godine prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -