Tehnologija

Periskopska kamera stiže na iPhone, no…

Serija iPhone 14 očekivana je linija vodećih Appleovih pametnih telefona ove godine. Međutim, novo izvješće otkrilo je neke zanimljive vijesti u vezi s iPhoneom 15 Pro, koji bi trebao biti lansiran sljedeće godine.

Prema izvješću 9To5Mac, poznati analitičar Jeff Pu izjavio je da je div iz Cupertina u pregovorima s Lante Optics. Očekuje se da će Lante biti glavni dobavljač periskopskih leća koje će se koristiti u liniji iPhonea za 2023. godinu. Analitičar tvrdi da je Apple već počeo primati uzorke komponenti i da tek treba odobriti nove dijelove, no konačno bi odobrenje trebalo stići negdje do svibnja 2022. godine.

Drugim riječima, odobrenje za komponente znači da će vrhunski Pro modeli iPhonea za 2023. imati optički zum objektiv.

Zanimljivo je da su ove informacije također u skladu s prethodnim izvješćima koja su također nagovještavala da iPhone 15 Pro nosi zum objektiv. Iako, najnovije glasine nagovještavaju optički zum od 5x, što je nažalost samo polovica posljednjeg izvješća koje je sugeriralo optički zum od 10x.

Prošla glasina također je bila od poznatog Appleovog analitičara, Ming-Chi Kuoa, tako da su ti izvještaji međusobno sukobljeni u pogledu točnih mogućnosti. Iako je uključivanje periskopskog zum objektiva još uvijek uobičajeno među njima. Nažalost, još je prerano znati sa sigurnošću o Appleovim planovima za iPhone 15 seriju.

Bilo kako bilo, ovakve stvari su samo blaga poboljšanja u odnosu na ono što već imamo, no svejedno ih je lijepo imati. Pogotovo u onim trenutcima kad Vam treba baš to optičko uvećanje da biste uhvatili savršenu fotografiju.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Pišite nam u komentarima.

Objava Periskopska kamera stiže na iPhone, no… prenijeta sa portala Bajtbox.