Tehnologija

Poznat novi datum predstavljanja Xiaomi 13 serije! – Xiaomi 13 na službenim renderima

Nakon što je bio neaktivan oko nedjelju dana, zbog smrti istaknutog kineskog lidera, Xiaomijev Weibo nalog konačno je postao aktivan. Kompanija je tako objavila novi datum predstavljanja Xiaomi 13 serije, ali i podijelila službene rendere Xiaomi 13 telefona.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Xiaomi 13 serija bit će službeno predstavljena 11.12.2022. godine. Događaj predstavljanja bit će održan u Kini u 19 sati po lokalnom vremenu. Pored Xiaomi 13 serije, očekuje se da Xiaomi na istom događaju predstavi još neke proizvode, kao što su pametni sat Xiaomi Watch S2, slušalice Xiaomi Buds 4 TWS i Mini Host desktop računar. Kompanija će predstaviti i MIUI 14, baziran na Androidu 13.

Kineski tehnološki gigant objavio je i nekoliko fotografija na kojima se nalazi Xiaomi 13. Prema nagađanjima, Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro imat će isti dizajn, tako da će ovako vjerovatno izgledati i Xiaomi 13 Pro.

Na fotografijama primjećujemo da Xiaomi 13 ima ravni AMOLED ekran sa rupicom pri vrhu ekrana. Tu bi mogla biti promjena kod Pro modela, jer se očekuje da on stigne sa nešto većim zakrivljenim ekranom. Ostatak će biti identičan.

Tako Xiaomi 13 na zadnjoj strani ima modul kamere kvadratnog oblika, a u njemu se nalaze tri kamere, dvostruki LED blic i ispisan naziv kompanije Leica, koja će optimizovati kamere za Xiaomi 13 modele.

Na desnoj bočnoj strani telefona ima tipku za kontrolu glasnoće i tipku za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja. Na gornjem bridu nalaze se mikrofon, IC blaster i zvučnik, dok su na donjem bridu utor za SIM karticu, USB-C priključak za sinhronizaciju i punjenje, te rešetka zvučnika.

Plava boja telefona ima kožni poklopac, dok će zelena, crna i bijela verzija stići sa staklenim poklopcem.

IZVOR/SOURCE

Objava Poznat novi datum predstavljanja Xiaomi 13 serije! – Xiaomi 13 na službenim renderima prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -