Tehnologija

Poznato je kada bi Xiaomi 14 mogao biti globalno predstavljen

Xiaomi je krajem desetog mjeseca u Kini predstavio Xiaomi 14 flagship seriju. Predstavljena su dva modela – Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro, a sada se pojavljuju informacije o mogućem datumu predstavljanja Xiaomi 14 modela na globalnom tržištu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi 14 mogao bi globalno biti predstavljen na Mobile World Congress 2024, koji će biti održan u Barseloni. MWC 2024 bit će održan od 26.02. do 29.02.2024. godine. Međutim, moguće je da telefon bude predstavljen i dan prije MWC-a, jer je to do sada bila praksa nekih kompanija, uključujući Xiaomi. Navodno će u Indiji na isti dan biti predstavljen ovaj telefon.

Ako je suditi po glasinama, Xiaomi će globalno predstaviti samo Xiaomi 14, a ne i Xiaomi 14 Pro. Tako navodno Xiaomi razvija HyperOS samo za globalni Xiaomi 14, a ne i za Xiaomi 14 Pro. Barem ne za sada, što ne znači da ne postoji šansa da se to desi, naročito kada uzmemo u obzir da je Xiaomi do sada redovno predstavljao Pro modele iz svoje flagship serije na globalnom tržištu. S druge strane, ovaj potez bi i imao smisla, imajući u vidu činjenicu da će Xiaomi 14 Ultra vjerovatno stići globalno.

Xiaomi 14 specifikacije

Xiaomi 14 posjeduje LTPO ekran 1,5K rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Na zadnjoj strani telefon ima tri Leica optimizovane senzora kamere. Sva tri senzora su 50 MP – glavni, ultraširoki i telefoto. Selfie kamera je ona od 32 MP. Telefon ima 4610 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 90 W, bežično punjenje od 50 W i reverzibilno punjenje od 10 W.

Pokreće ga Snapdragon 8 Gen 3.

VIA

Objava Poznato je kada bi Xiaomi 14 mogao biti globalno predstavljen prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -