Tehnologija

Poznato je kako će izgledati Samsung Galaxy A14

Samsung je krajem prošle godine predstavio Samsung Galaxy A13 5G, a na proljeće ove godine predstavili su Samsung Galaxy A13 4G, dok je u šestom mjesecu predstavljena verzija telefona sa Helio G80 čipom. U narednom periodu južnokorejska kompanija trebala bi predstaviti Samsung Galaxy A14. Prvi renderi ovog telefona sada su osvanuli na internetu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy A14 sljedeći je Samsungov telefon iz kategorije niže srednje klase. Poznati leaker OnLeaks sada je u saradnji sa GizNext objavio rendere ovog telefona. Ono što je najzanimljivije jeste to da će zadnja strana telefona biti gotovo identična zadnjoj strani nadolazećih Galaxy S23 i Galaxy S23+ flagship telefona, bar sudeći po renderima.

Tako je raspored kamera identičan, samo što je pozicija LED blica drugačija. Naravno, S23 i S23+ vjerovatno će imati stakleni poklopac, dok će Galaxy A14 imati plastični poklopac.

Na renderima primjećujemo da će telefon, za razliku od prethodnika, imati Infinity-U ekran. U izrezu u oblika slova “u” naći će se prednja kamera , čiji detalji još nisu poznati. Na desnoj bočnoj strani telefon ima skener otiska prsta i tipku za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, dok je lijevo utor za SIM karticu.

Na donjem bridu nalazi se USB-C priključak za sinhronizaciju i punjenje, mikrofon, rešetka zvučnika, kao i 3.5 mm priključak za slušalice. Na gornjem bridu je sekundarni mikrofon.

Navodi se da su dimenzije telefona 167,7 mm x 78,7 mm x 9,3 mm, što ga čini 0,5 mm debljim od Galaxy A13 i Galaxy A14. Ostaje da se vidi hoće li ovo povećanje debljine značiti i veću bateriju u odnosu na prethodnika (5000 mAh).

IZVOR/SOURCE

Objava Poznato je kako će izgledati Samsung Galaxy A14 prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -