Tehnologija

Predstavljen Samsung Galaxy M04 po cijeni od 100 EUR

Kompanija Samsung predstavila je danas novi pametni telefon iz svoje ponude. Radi se o Samsung Galaxy M04 telefonu, koji spada u kategoriju jeftinih telefona. Šta sve nudi Galaxy M04 i za koju cijenu, saznajte u nastavku članka…

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy M04 pogonjen je MediaTek Helio G35 čipom, koji je uparen sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB, odnosno 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Telefon posjeduje i RAM Plus funkciju koja mu omogućava da dobije do 4 GB virtuelne RAM memorije.

Telefon vrti Android 12, a iz južnokorejske kompanije obećali su da će telefon dobiti dvije velike Android nadogradnje i četiri godine sigurnosnih nadogradnji.

Galaxy M04 opremljen je IPS LCD ekranom dijagonale 6,5“ HD+ rezolucije. Telefon posjeduje ukupno tri kamere – prednju kameru sa senzorom od 5 MP, koja se nalazi u kapljici pri vrhu ekrana, glavnu kameru od 13 MP i senzor za dubinu od 2 MP, koje se nalaze na zadnjoj strani. Između njih je LED blic.

Desno bočno ovaj telefon posjeduje tipku za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, dok je iznad nje tipka za kontrolu glasnoće.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W. Službeni poster otkriva da telefon stiže u kutiji s punjačem, ali nije otkriveno o kojoj brzini punjenja je riječ. S obzirom na to kojoj kategoriji uređaja pripada Galaxy M04, očekivati je da se radi o 10 W brzom punjenju.

Dostupan je u Sea Glass Grenn i Shadow Blue bojama i bit će u prodaji u Indiji od 16.12.2022. godini, po cijeni od 8499 INR (100 EUR) za verziju 4/128 GB, odnosno 9499 INR (110 EUR) za verziju 6/128 GB.

IZVOR/SOURCE

Objava Predstavljen Samsung Galaxy M04 po cijeni od 100 EUR prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -