Tehnologija

Realme sprema flagship killera!

Kompanija Realme početkom ovog mjeseca predstavila je Realme GT5 Pro sa impresivnim specifikacijama. Radi se o istinskom flagship telefonu, a sada stižu informacije da bi uskoro Realme mogao predstaviti i jednog potencijalnog flagship killera.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Kine, Realme sprema Realme GT Neo 6 pametni telefon. Poznati leaker Digital Chat Station navodi da će ovaj telefon biti predstavljen početkom sljedeće godine vjerovatno sa Realme 12 mid-range serijom, te da će ovo biti telefon sa impresivnim specifikacijama i niskom cijenom. To implicira da bi se on mogao svrstati u kategoriju flagship killera.

Naprijed pomenuti leaker navodi da će glavna prodajna tačka ovog telefona biti Snapdragon 8 Gen 2 čip, a upravo bi ovaj telefon navodno mogao biti najjeftiniji s ovim čipom.

Honor i Redmi su već predstavili svoje telefone s ovim čipom. Tako je Honor predstavio Honor 90 GT koji u Kini košta 2499 CNY, što je oko 350 dolara, dok je Redmi predstavio Redmi K70 koji košta 2599 CNY, što je oko 365 dolara. Uskoro će iQOO i OnePlus predstaviti telefone s ovim čipom, ali navodno bi Realme GT Neo 6 mogao biti najjeftniji. Digital Chat Station procjenjuje da bi cijena ovog telefona mogla biti ispod 2000 CNY, što je oko 280 dolara.

Realme GT Neo 6 stići će kao nasljednik Realme GT Neo 5 telefona, koji je predstavljen početkom drugog mjeseca ove godine. Ovaj telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čip, a telefon, pored njega, između ostalog, odlikuju AMOLED ekran, trostruka kamera nazad i 5000 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 150 W.

VIA

Objava Realme sprema flagship killera! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -