Tehnologija

Redmi Note 11 počeo primati Android 12!

Već mjesec-dva Xiaomi je poprilično stao kada je riječ o Android 12 nadogradnji za svoje pametne telefone. Međutim, Xiaomi nas je sada obradovao time što je počeo slati nadogradnju na Redmi Note 11.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Redmi Note 11 predstavljen je početkom godine, kao jedan od članove Redmi Note 11 serije. Telefon je tada isporučen sa MIUI 13, ali baziranom na Androidu 11. Sada je telefon počeo primati i Android 12 nadogradnju.

Android 12 nadogradnja za Redmi Note 11 dolazi s brojem firmvera MIUI 13.0.2.0. SGCMIXM i teška je 2,7 GB. Pored Androida 12, ažuriranje uključuje i sigurnosnu zakrpu za šesti mjesec ove godine. Nadogradnja je trenutno ograničena na beta korisnike, ali očekivati je da ona uskoro krene ka svim korisnicima Redmi Note 11 telefona.

Kada je riječ o onome što će Android 12 donijeti na Redmi Note 11, dnevnik promjena spominje poboljšanu podršku za pristupačnost za telefon, poboljšanu aplikaciju Sat i Vrijeme itd., ali sigurno da je tu još hrpa promjena.

Ako posjedujete Redmi Note 11, možete već provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna. Ako nije, možete je očekivati u narednim danima.

Podsjetit ćemo, Redmi Note 11 predstavljen je krajem prvog mjeseca ove godine kao jedan od jeftinijih članova Redmi Note 11 serije. Telefon je pogonjen Qualcomm Snapdragon 680 4G čipom.

Redmi Note 11 ima AMOLED ekran, dijagonale 6,43”, rezolucije 1080 x 2400 piksela. Stopa osvježavanja ekrana je 90 Hz. Na zadnjoj strani telefon ima glavni senzor kamere od 50 MP, ultraširoki senzor od 8 MP, makro senzor od 2 MP i senzor za dubinu od 2 MP, dok je naprijed selfie kamera od 13 MP. Sve detalje o Redmi Note 11 telefonu pročitajte OVDJE, a ispod pogledajte video recenziju ovog telefona.

Objava Redmi Note 11 počeo primati Android 12! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -