Tehnologija

Redmi Note 11S stiže iz kutije sa predinstaliranim MIUI 13

Jedini telefon iz Redmi Note 10 serije koji nije dobio direktnog nasljednika je Redmi Note 10S. Ipak, prije par dana smo saznali da će ovaj telefon ipak dobiti direktnog nasljednika u vidu Redmi Note 11S telefona, a sada saznajemo još neke detalje o njemu.

Redmi Note 11 serija predstavljena je u drugoj polovini prošle godine, a neki su modeli pod POCO brendom stigli na neka tržišta. Redmi Note 11S bit će sljedeći telefon iz Redmi Note 11 serije, a ovaj je telefon sada prošao FCC certifikat, gdje je otkrio neke detalje.

Naime, Redmi Note 11S na FCC-u pojavio se s dva broja modela – 2201117TY i 2201117SY, a otkriveno je da će telefon biti isporučen sa MIUI 13. Ova je verzija korisničkog sučelja najnovija iz Xiaomija, a ovo sugeriše i to da bi telefon mogao doći sa Androidom 12, no treba ove informacije uzeti s određenom dozom rezerve, jer je Xiaomi spremio i MIUI 13 koji je baziran na Androidu 11. Ipak, nadati se da će MIUI 13 na ovom telefonu biti baziran na novom Androidu 12.

Redmi Note 10S

Pored tih informacija, otkriveno je i to da će Redmi Note 11S biti dostupan u tri memorijske konfiguracije – 6/64 GB, 6/128 GB i 8/128 GB. Nažalost, putem FCC-a više nije otkriveno informacija.

Ipak, nagađa se da će ovaj telefon donijeti impresivne fotografske mogućnosti za srednju klasu, a navodno će telefon imati na zadnjoj strani tri kamere, od kojih će glavna biti ona od 108 MP. Tu bi se još mogle naći i ultraširoka kamera od 8 MP i makro kamera od 2 MP, dok će na prednjoj strani, u rupici, biti selfie kamera od 13 MP. Nagađa se da će telefon biti pogonjen nekim MediaTek-ovim čipom, no nije poznato o kojem se konkretno čipu radi.

Redmi Note 11S navodno će biti predstavljen sljedećeg mjeseca na globalno, tržištu.

Objava Redmi Note 11S stiže iz kutije sa predinstaliranim MIUI 13 prenijeta sa portala Bajtbox.