Tehnologija

Redmi Note 12 serija – Ovo su novi detalji!

Xiaomi je ranije ove godine predstavio Redmi Note 11 seriju. Posljednji predstavljeni model iz ove serije je Redmi Note 11E, koji je debitovao početkom ovog mjeseca. Kako se približavamo kraju 2022. godine, tako ćemo sve više imati informacija o nadolazećoj nasljednici ove serije – Redmi Note 12. Već je prije nekog vremena leaker Digital Chat Station podijelio jedan izvještaj o ovoj seriji. Sada otkriva još neke detalje.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Gore pomenuti leaker je još u šestom mjesecu ove godine otkrio prve detalje o Redmi Note 12 seriji. On je tada naveo da će ova serija biti opremljena ravnim ekranima s rupicom u gornjem centralnom dijelu ekrana. Iako nije spomenuo veličinu i tip ekrana, on je naveo da će oni stići s visokom stopom osvježavanja, vjerovatno 120 Hz.

Digital Chat Station sada je otkrio neke detalje o kamerama i punjenju Redmi Note 12 serije. Naime, on navodi da će Redmi Note 12 serija biti opremljena novim, ultraširokom senzorom kamere od 50 MP.

Pored toga, otkriva da će jedan ili više modela iz ove serije, stići s podrškom za brzo punjenje od 120 W, istim onim koji stiže na Xiaomi 12 seriji. Tako se npr. Xiaomi 12 Pro može napuniti u potpunosti za samo 19 minuta.

Očekuje se da će u kutiji s telefonom (telefonima) stići 120 W brzo punjač.

Prema prethodnom izvještaju, očekuje se da će Redmi Note 12 serija uključivati tri modela – Redmi Note 12, Redmi Note 12 Pro i Redmi Note 12 Pro Plus.

Na kraju napominjemo da sve gore navedene informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve, s obzirom na to da je do predstavljanja ove serije ostalo još mnogo vremena.

IZVOR/SOURCE

Objava Redmi Note 12 serija – Ovo su novi detalji! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -