Tehnologija

Redmi sprema novi A model za globalno tržište

Redmi je u drugom mjesecu ove godine predstavio jedan model iz jeftine Redmi A serije, a to je Redmi A3. Izgleda da se ovaj brend sprema za predstavljanje još jednog modela iz ove serije, a koji će biti sličan A3.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prema najnovijim informacijama, Redmi će uskoro predstaviti Redmi A3x telefon. Ovaj telefon se pojavio u jednoj bazi podataka u dvije verzije – jednoj za indijsko tržište i drugoj za globalno tržište.

Redmi A3x s brojem modela 24048RN6CG stići će globalno, dok će Redmi A3x s brojem modela 24048RN6CI stići u Indiju.

2404 u broju modela nagovještava da bi telefon mogao biti predstavljen ovog mjeseca, ali te informacije ipak uzmite s određenom dozom rezerve.

Detalji o specifikacijama Redmi A3x telefona u ovom trenutku nisu poznati, ali uzimajući u obzir naziv telefona, očekivati je da će to biti nešto izmijenjena verzija već predstavljenog Redmi A3 telefona, na čije specifikacije podsjećamo u nastavku.

Tako Redmi A3 ima LCD ekran dijagonale 6,71”, HD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana je 90 Hz, a ekran je zaštićen Gorilla Glass 3 zaštitom. Na poleđini ovaj uređaj ima kružni modul kamere s dva senzora. Glavni senzor je onaj od 8 MP. Naprijed je selfie kamera od 5 MP, koja se nalazi u rupici pri vrhu ekrana. Na desnom okviru telefona nalazi se skener otiska prsta, koji je i tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja. Iznad nje je tipka za kontrolu glasnoće.

Telefon ima bateriju od 5000 mAh s podrškom za punjenje od 10 W, putem USB-Type C priključka. Redmi A3 ima i 3.5 mm priključak za slušalice, a pokreće ga MediaTek Helio G36 čip.

VIA

Objava Redmi sprema novi A model za globalno tržište prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -