Tehnologija

SAD uspostavlja nove institucije za praćenje kriptovaluta

NJUJORK – Američko regulatorno tijelo za vrijednosne papire uspostaviće dvije nove direkcije za obradu dokumenata povezanih s kripto imovinom i sektorom nauke o životu, objavilo je Rojters.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixaby

“Kancelarija za kripto imovinu” i “Kancelarija za industrijske aplikacije i usluge” biće dodate na sedam postojećih unutar Komisije za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) koji se bavi korporativnim otkrivanjem podataka.

Kao rezultat nedavnog rasta u industriji kripto imovine i nauke o životu, vidjeli smo potrebu za pružanjem veće i specijalizovanije podrške”, rekla je Rene Džons, direktorica korporativnih finansija.

Kriptovalute i druga digitalna imovina postala je popularna posljednjih godina i sve su više isprepletani s reguliranim finansijskim sistemom, opterećujući kreatore politike praćenjem rizika u uglavnom neregulisanom sektoru.

Međutim, ove godine je došlo do oštrog pada potražnje za kriptovalutama jer je globalni sentiment prema riziku bio potkopan ukrajinskom krizom, agresivnim monetarnim zatezanjem i izuzetno visokom inflacijom prvi put nakon više decenija.

Optužbe za pranje novca protiv nekih kripto firmi, kao i kršenje podataka o potrošačima u Sjedinjenim Državama, najvećem tržištu digitalne imovine, takođe su uticale na potražnju.

SEEbiz

Objava SAD uspostavlja nove institucije za praćenje kriptovaluta prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -