Tehnologija

Samsung Galaxy A23 5G počeo primati One UI 6!

Impresivna je brzina nadogradnje Samsungovih uređaja na najnoviji One UI 6. Tako su nadogradnju do sada primili mnogobrojni Samsungovi uređaji, a na red je sada došao i Samsung Galaxy A23 5G.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy A23 5G počeo je primati One UI 6 nadogradnju, zasnovanu na Androidu 14, u nekoliko evropskih zemalja, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije, Francusku, Italiju, Portugal i Poljsku. No, očekivati je da će se nadogradnja vrlo brzo proširiti i na ostale regije i zemlje.

One UI 6 nadogradnja za ovaj Samsungov telefon dolazi s brojem firmvera A236BXXU4DWKA, a ona uključuje i sigurnosnu zakrpu za jedanaesti mjesec 2023. godine. Tako ako posjedujete Samsung Galaxy A23 5G, odlaskom u Postavke, a zatim i Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna i na Vašem Galaxy A23 5G telefonu. Ako nije, možete je očekivati u narednim danima.

Samsung Galaxy A23 5G predstavljen je na ljeto prošle godine sa Androidom 12 i već je dobio jednu veliku nadogradnju i to onu na Android 13 i Samsungov One UI 5. Sada uređaj dobija i drugu veliku nadogradnju i to onu na Android 14 i One UI 6. Ovo će ujedno biti i posljednja velika nadogradnja za ovaj pametni telefon jer on vjerovatno neće dobiti Android 15 i One UI 7. No, nastavit će neko vrijeme primati sigurnosne zakrpe.

Samsung Galaxy A23 postoji i u 4G verziji, koji je također predstavljen sa Androidom 12, ali nešto ranije u odnosu na 5G model. Kako god, očekuje se da uskoro i ovaj telefon dobije One UI 6 nadogradnju.

VIA

Objava Samsung Galaxy A23 5G počeo primati One UI 6! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -