Tehnologija

Samsung Galaxy A42 5G počeo primati One UI 5/Android 13

Samsung je do sada nadogradio ogroman broj svojih Galaxy telefona na najnoviji One UI 5.0, baziran na Androidu 13. Posljednjih par dana kompanija nadograđuje telefone predstavljene 2020. godine, a sada je na red došao i Samsung Galaxy A42 5G.  

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy A42 5G predstavljen je 2020. godine sa Androidom 10. Do sada je telefon dobio dvije velike Android nadogradnje – Android 11 i Android 12, a sada prima i treću veliku nadogradnju – Android 13 i One UI 5. Ovo će ujedno biti i posljednja velika nadogradnja za ovaj telefon.

One UI 5 nadogradnja za Galaxy A42 5G dolazi s brojem firmvera A426NKSU2DVK2, a uključuje i sigurnosnu nadogradnju za jedanaesti mjesec 2022. godine. Ova je nadogradnja trenutno dostupna u Južnoj Koreji, ali očekivati je da uskoro nadogradnja krene ka ostalim regijama.

One UI 5.0 donio je velike novosti i svakako da svi korisnici Galaxy telefona što prije žele iskusiti najnoviju verziju korisničkog interfejsa. Tako je redizajniran korisnički interfejs, dodane su mnoge mogućnosti prilagodbe, Samsung Gallery sada omogućava da izdvojite tekst iz fotografija. Tu je i novi meni povezanih uređaja i centar za privatnost s nadzornim pločama za sigurnost i privatnost. Pored toga, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije.

Ako posjedujete Samsung Galaxy A42 5G odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, a zatim Preuzmi i instaliraj, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna i na Vašem telefonu. Ako nije, možete je očekivati vrlo brzo.

Listu Samsung uređaja koji će dobiti One UI 5.0 do proljeća sljedeće godine pogledajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung Galaxy A42 5G počeo primati One UI 5/Android 13 prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -