Tehnologija

Samsung navodno već testira One UI 4.1.1 na jednom telefonu

Samsung je prošle godine s predstavljanjem Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3 telefona, predstavio i One UI 3.1.1. Sljedećeg mjeseca se očekuje da kompanija zajedno sa Galaxy Z Fold 4 i Z Flip 4 telefonima predstavi i One UI 4.1.1 i izgleda da je južnokorejska kompanija već počela s testiranjem ove verzije za jedan svoj telefon.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Već smo saznali da će One UI 4.1.1 biti baziran na Androidu 12L. Android 12L ažuriranje fokusirano je na multitasking i neke korisne funkcije za uređaje s velikim ekranom, kao što je Galaxy Z Fold serija.

Sammobile prenosi da Samsung aktivno sprovodi Android OS beta program iza zatvorenih vrata. Nedavno je otkriveno da kompanija radi na One UI 5.0 za Galaxy S22 seriju, a sada se čini da rade na One UI 4.1.1 za Samsung Galaxy S21 Ultra u Velikoj Britaniji.

One UI 4.1.1 nadogradnja za Samsung Galaxy S21 Ultra dolazi s brojem firmvera G998BXXU5DVGA. Međutim, ovo je ažuriranje trenutno dostupno samo određenom krugu Samsungovih zaposlenika, dok će šira javnost morati sačekati da One UI 4.1.1 stigne u stabilnom izdanju.

Podsjećamo da je Samsung Galaxy S21 serija isporučena prošle godine sa Androidom 11 i One UI 3.1. Modeli iz ove serije dobili su do sada jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 12 i One UI 4.1. Prema Samsungovoj politici nadogradnji, trojac iz Galaxy S21 serije dobit će još tri velike Android nadogradnje, što znači da će posljednja velika Android nadogradnja za ove telefone biti Android 15, ali ako Samsung bude računao Android 12L nadogradnju kao veliku, to znači da bi posljednja mogla biti Android 14 nadogradnja. U svakom slučaju, telefoni će do 2026. godine primati sigurnosne nadogradnje.

Objava Samsung navodno već testira One UI 4.1.1 na jednom telefonu prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -