Tehnologija

Samsung nešto ukrao sa iOS-a 16 i ubacio na One UI 5.0!

Provokacije od strane proizvođača pametnih telefona prema konkurentima uvijek su bile zanimljive. Najčešće je to slučaj između Samsunga i Applea. Nedavno je Samsung poprilično agresivno ismijavao Apple i iPhone 14 seriju, a već danas su im ukrali neke značajke sa iOS-a 16. O čemu se radi?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsungova treća One UI 5.0 beta verzija stigla je krajem prošle sedmice i korisnici su počeli primjećivati da opcije prilagođavanja zaključanog ekrana izgledaju poprilično slično onima koje je Apple već ranije implementirao na svoj iOS 16.

Iako južnokorejska kompanija već godinama dozvoljava korisnicima da prilagode svoj zaključani ekran, bilo putem aplikacije Good Lock ili putem One UI, čini se da je njegovo najnovije ažuriranje uveliko inspirisano Appleovim zaključanim ekranom.

Prilagođavanje zaključanog ekrana jedna je od najvećih promjena na iOS-u 16, jer je Apple predstavio widgete, nove opcije pozadine, mogućnost podešavanja fonta, boja, filtera za pozadinu i još mnogo toga.

Samsung je, čini se, fasciniran ovom Appleovom integracijom te je odlučio na trećoj beta verziji One UI 5.0 korisnicima dati još veću kontrolu nad postavljanjem sata, mijenjanjem fonta, boja itd., a sve uveliko liči na iOS 16. Good Look aplikacija sada nudi i mogućnost dugog pritiska na zaključani ekran kako biste ga promijenili, bez da “kopate” po podešavanjima.

Vaibhav Jain, u svojoj objavi na Twitteru, objavio je fotografiju na kojoj se vidi usporedba One UI 5.0 i iOS 16. Na kraju tweeta zaključio je da je One UI 5.0 kopija iOS-a 16, bar kada je u pitanju ovaj segment.

Pomalo je smiješno vidjeti ovakav potez Samsunga, koji je uslijedio nedugo nakon što su ismijali Apple.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung nešto ukrao sa iOS-a 16 i ubacio na One UI 5.0! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -