Tehnologija

Samsung poboljšava tastaturu AI tehnologijom: Nove opcije za brže dopisivanje

Samsung je najavio da će njihov nadolazeći softver za korisnički interfejs, OneUI 6.1, uvesti značajna unapređenja u funkcionalnosti tastature koristeći vještačku inteligenciju. Ova nadogradnja obećava poboljšanje u brzini i preciznosti kucanja, prilagođavajući se navikama i preferencijama korisnika.

Manje grašaka
Ključna inovacija uključuje AI tehnologiju koja analizira i predviđa riječi i fraze koje korisnik namjerava da upotrebi, čime se smanjuje vrijeme potrebno za kucanje i broj grešaka. Pored toga, nova tastatura će podržavati više jezika, omogućavajući lako prebacivanje između njih, što je idealno za korisnike koji često komuniciraju na više jezika, piše Telegraf.rs.

Jedna od značajnih novina je i opcija personalizovanog tona teksta, koja korisnicima omogućava da biraju između različitih stilova – od profesionalnog do opuštenog, u zavisnosti od konteksta komunikacije.

Također, integrisani prevodilac omogućava brz i efikasan prijevod tekstova unutar bilo koje aplikacije, bez potrebe za prelaskom na eksterne prevodilačke servise.

Posvećenost napretku i inovacijama
Samsungova strategija vještačke inteligencije, koja stoji iza ovih inovacija, predstavlja ključni dio njihovog plana za budućnost mobilnih tehnologija. OneUI 6.1 će također biti osnova za dalje AI funkcije u Galaxy S24 seriji, čime se potvrđuje Samsungova posvećenost napretku i inovacijama.

Očekuje se da će nadogradnja OneUI 6.1 biti predstavljena sa lansiranjem Galaxy S24 serije u januaru 2024. godine, a korisnici širom svijeta s nestrpljenjem iščekuju ove nove funkcije koje obećavaju unapređenje korisničkog iskustva u komunikaciji putem mobilnih uređaja.

Haber.ba