Tehnologija

Samsung povećava cijene Galaxy S22 modela?!

Prošle je godine Samsung predstavio Samsung Galaxy S21 seriju, a čini se da je prodaje ove Galaxy S serije bila među najgorima u posljednjih nekoliko godina. Očekivati je da će Samsung sljedećeg mjeseca predstaviti Samsung Galaxy S22 seriju, a malo je stvari ostalo nepoznato glede modela iz ove serije, a među njima su i cijene telefona. Sada stiže jedan izvještaj koji zasigurno neće obradovati potencijalne kupce Galaxy S22 modela.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy S22 serija uključivat će tri modela – Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus i Samsung Galaxy S22 Ultra. Najnoviji izvještaj glede ovih telefona stiže iz Južne Koreje, a u njemu se navodi da bi Samsung mogao povećati cijene Galaxy S22 serije, a sve zbog globalne nestašice čipova.

Samsung Galaxy S22 Ultra render

Naime, cijene nekih važnih komponenata za pametne telefone porasle su za 30-40%, dok su cijene čipova za upravljanje napajanjem i čipova senzora slike porasle za 10-15%. Tako se u izvještaju prenosi da bi cijena Samsung Galaxy S22 modela mogla biti 899 dolara, što je 100 dolara više u odnosu na Samsung Galaxy S21. Iako se u izvještaju ne prenose moguće cijene ostala dva modela, očekivati je, u skladu s ovom mogućom cijenom Galaxy S21 telefona, da i ostala dva modela stignu sa cijenom višom od 100 dolara u odnosu na prethodnike.

Naravno, riječ je o glasinama i informacijama koje se mogu ispostaviti netačnim. U skladu s tim, preporučujemo da ih uzmete s određenom dozom rezerve, a to i s obzirom na to da su se prije nekog vremena pojavile informacije u kojima se tvrdi da će cijene Samsung Galaxy S22 modela biti identične cijenama Samsung Galaxy S21 modela.

Glasine su da će Samsung Galaxy S22 serija biti predstavljena 08.02.2022. godine, ali Samsung još nije službeno objavio datum predstavljanja.

Objava Samsung povećava cijene Galaxy S22 modela?! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -