Tehnologija

Samsung testira One UI 6 za još jednu flagship seriju

Samsung je već u petom mjesecu ove godine na nekim tržištima počeo testirati One UI 6, baziran na Androidu 14, za neke svoje telefone, da bi početkom ovog mjeseca počelo isto testiranje u Evropi. Sada stižu informacije da je Samsung počeo testirati One UI 6 za još jednu Galaxy flagship seriju.

Očekuje se da će južnokorejska kompanija u narednih par dana predstaviti prvu One UI 6 beta nadogradnju za Galaxy S23 seriju. Slično i prethodnim serijama, nova One UI 6 beta verzija stići će i na starije Galaxy flagship uređaje, uključujući i Galaxy S21 seriju.

No, prije toga, Samsung je počeo testirati One UI 6 za Galaxy S21 seriju. Ovu informaciju otkrio je @tarunvats33 na Twitteru, a interne testne verzije otkrivene su na Samsungovim serverima u Indiji i Velikoj Britaniji. Konkretno, One UI 6 testira se trenutno za Samsung Galaxy S21+, a verzija firmvera je G996BXXU9FWG6.

Galaxy S21 serija će bez sumnje dobiti rani pristup One UI 6 nadogradnji, ali to neće vjerovatno neće biti slučaj sa naknadno predstavljenim modelom iz ove serije – Samsung Galaxy S21 FE. Ovaj telefon je i prošle godine bio isključen iz One UI 5 beta programa, a vjerovatno će se isto desiti i sa One UI 6 beta programom.

Prije One UI 6 nadogradnje, Samsung bi na Galaxy S21 seriju mogao poslati One UI 5.1.1 nadogradnju. Ova će verzija softvera debitovati na Galaxy Z Fold, Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Tab S9 uređajima, nakon čega će stići na neke starije uređaje, iako postoji velika šansa da će Samsung većinu Galaxy uređaja koji trenutno koriste One UI 5.1 direktno nadograditi na One UI 6.

Ovo je lista Galaxy uređaja koji će dobiti One UI 6/Android 14

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung testira One UI 6 za još jednu flagship seriju prenijeta sa portala Bajtbox.