Tehnologija

Samsung u dilemi – Koji će čip dobiti Galaxy S23 serija?

Svake godine su aktuelne priče o Samsungovim Exynos čipovima. Iako kompanija najavi da će Exynos napokon donijeti poboljšane performanse i da će biti rame uz rame sa Qualcommovim čipom visoke klase, to se na kraju ne desi i Galaxy fanovi ostanu razočarani. Ove je godine Samsung također svoju Galaxy S22 seriju isporučio sa Snapdragon i Exynos čipovima, no omjer je bio 75%-25% u korist Snapdragona. Na ljeto su se pojavile informacije da bi Samsung Galaxy S23 seriju mogao isporučiti isključivo sa Snapdragon čipom, što je mnoge obradovalo. Međutim, sada stižu nove informacije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Najnoviji izvještaj navodi da u Samsungu postoji interna diskusija o tome s kojim čipom/čipovima će kompanija isporučiti Samsung Galaxy S23 seriju.

Kako prenosi dobro poznati i pouzdani leaker Ice Universe, Samsungova mobilna divizija nije zadovoljna performansama Exynos čipa, te se nadaju da će Galaxy S23 biti isporučena isključivo sa Qualcommovim sljedećim flagship čipom – Snapdragonom 8 Gen 2.

Ipak, u vodstvu Samsunga razmišljaju drugačije i navodno nemaju namjeru u potpunosti zanemariti Exynos čip u predstojećoj Galaxy S23 seriji.

Tako bi Samsung navodno i sljedeće godine mogao napraviti isti potez glede čipova kod Galaxy S flagship serije. Dakle, prema najnovijim informacijama, Samsung Galaxy S23 serija bit će isporučena sa Exynos i Snapdragon čipovima. Pitanje je samo u kojem omjeru će to biti i namjerava li Samsung još više povećati zastupljenost Snapdragon čipa nego ove godine. To bi praktično značilo da bi samo mali broj tržišta dobio Galaxy S23 seriju sa Exynos čipom, a to bi se, nažalost, upravo moglo desiti na našem, evropskom tržištu.

Svakako da u naredno vrijeme možemo očekivati više informacija o Galaxy S23 seriji.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung u dilemi – Koji će čip dobiti Galaxy S23 serija? prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -