Tehnologija

Sony povećao godišnje cijene Playstation Plus usluge

Sony je danas predstavio novi pametni telefon, kompaktni Sony Xperia 5 V, a pored toga iz japanske kompanije imali su još novosti za javnost. Međutim, ove novosti javnost neće sa oduševljenjem prihvatiti.

Japanski tehnološki gigant objavio je da će globalno povećati godišnje cijene svoje pretplatničke PlayStation Plus usluge. Poskupljenje počinje sa današnjim danom, tj. 01.09.2023. godine.

PlayStation Plus usluga dostupna je u tri nivoa. Osnovni PlayStation Plus Essential nivo sada će koštati 80 dolara umjesto 60 dolara za godišnju pretplatu. Zaista se radi o značajnom povećanju cijene. S ovim paketom, korisnici će i dalje imati mogućnost mjesečno preuzeti dvije besplatne igre, a imat će i pristup online igrama s više igrača, spremanju datoteka na cloud i popustima za kupovinu igara.

Veće poskupljenje stiže na Extra nivo. PlayStation Plus Extra nivo sada košta 135 dolara, umjesto 100 dolara. Uz ovaj nivo, korisnici će dobiti sve što je uključeno u PlayStation Essential, kao i pristup katalogu stotinama PlayStation 4 i PlayStation 5 naslova.

Konačno, PlayStation Plus Premium nivo sada košta 160 dolara umjesto 120 dolara. Ovaj paket korisnicima omogućava pristup još većem broju naslova nego što je to slučaj sa Extra paketom, uključujući PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation One i PlayStation P naslove.

Promjene cijena odrazit će se na postojeće pretplatnike kada sljedeći put obnove svoj paket. Novim korisnicima odmah će biti prikazane nove cijene.

Povećanje cijena trebalo bi stići širom svijeta, iako neke regije još uvijek pokazuju stare cijene. Mjesečne i tromjesečne cijene za gore navedene pakete ostat će iste.

IZVOR/SOURCE

Objava Sony povećao godišnje cijene Playstation Plus usluge prenijeta sa portala Bajtbox.