Tehnologija

Sony šalje Android 13 na tri Xperia telefona

Kompanija Sony početkom prošlog mjeseca počela je s nadogradnjom najnovijeg Androida 13 na Xperiju 1 IV i Xperiju 5 IV. Sada su istu nadogradnju počela primati još tri pametna telefona iz ponude japanske kompanije – Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 5 III i Sony Xperia Pro-I.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Sva tri gore navedena telefona predstavljena su prošle godine. Xperia 1 III i Xperia 5 III predstavljeni su na proljeće, dok je Xperia Pro-I predstavljen na jesen ove godine. Sva tri telefona stigla su sa Androidom 11 i već su dobili jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 12. Sada telefoni počinju primati i drugu veliku Android nadogradnju – Android 13.

Japanski tehnološki gigant nije otkrio koje zemlje trenutno primaju nadogradnju, ali svakako ako posjedujete jedan od ova tri telefona, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna i na Vašem telefonu.

Baš kao što to nije činio ni u prošlosti, Sony nije objavio nikakve detalje, kao što je veličina nadogradnje, ono što sa sobom donosi nadogradnja itd.

Generalno, Android 13 donosi mnoge promjene. Material You teme sada su dostupne kao unaprijed zadane i proširuju se na ikone aplikacija trećih strana. RCS podrška za Google Messages također dobija veliko poboljšanje s end-to-end enkripcijom za grupne razgovore. Google ima za cilj da Google Messages bude dostupan za više od 500 miliona korisnika širom svijeta.

Tu su i nove sigurnosne značajke, uključujući namjenski izbornik Privatnost i sigurnost. Na jednom mjestu će biti prikupljene sve informacije o privatnosti podataka i ova je opcija osmišljena da potakne korisnike Androida da riješe sve sigurnosne probleme koji se mogu pojaviti.

IZVOR/SOURCE

Objava Sony šalje Android 13 na tri Xperia telefona prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -