Tehnologija

Spotify u gubicima, otpušta radnike

ŠTOKHOLM – Audio platforma Spotify objavila je da će otpustiti šest odsto svoje radne snage, što je oko 600 radnika, kao dio restrukturisanja firme.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

foto; spotify

Taj potez dolazi u trenutku kada Spotify nastoji da preokrene buru zapošljavanja izazvanu pandemijom, a u skladu je sa sličnim mjerama koje su preduzele druge tehnološke firme kao što su Google i Microsoft.

Don Ostrof, izvršna direktorka koju je Spotify zaposlio 2018. godine da bi podstakla širenje firme na podcasting, napustiće firmu u sklopu restrukturisanja.

Pod njenim vođstvom Spotfy je krenuo u akciju akvizicija, trošeći milijarde dolara na kupovinu podcasting firmi i sklapajući ugovore sa zvijezdama kao što su Džo Rogan i Kim Kardašijan.

Wall Steet je u početku pozdravio njihovo podcast-kockanje, ali kasnije je izgubio strpljenje jer je kompanija nastavila snažno da ulaže nauštrb profita.

Spotify je objavio neto gubitak od 160 miliona evra na prihod od 8.6 milijardi evra za devet mjeseci zaključno sa 30. septembrom 2022. godine.

U izjavi je izvršni direktor Daniel Ek rekao da su promjene dio napora da se obuzdaju troškovi i postanu efikasniji tokom “izazovnijeg” ekonomskog okruženja.

“Gledajući unazad, bio sam preambiciozan u ulaganju ispred našeg rasta prihoda”, rekao je.

Dionice platforme Spotify su pale za više od 70 odsto u odnosu na najviši nivo prije pandemije, procjenjujući najveću svjetsku kompaniju za streaming muzike na manje od 19 milijardi dolara. FT

Objava Spotify u gubicima, otpušta radnike prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -