Tehnologija

Spremni za najskuplji iPhone? – iPhone 14 Pro i 14 Pro Max ove godine još skuplji?!

Na jesen ove godine tenhološki div Apple trebao bi predstaviti iPhone 14 seriju. Prema dosadašnjim glasinama, četiri modela bit će članovi ovi serije, s tim da Mini model vjerovatno neće biti predstavljen, nego će umjesto njega stići iPhone 14 Max. Kada je riječ o Pro modelima, tu će se, kao i do sada, naći iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Ovi telefoni donijet će ono najbolje od Apple-a, ali čini se da ćemo za to najbolje morati platiti još više…

Do sada su o iPhone 14 seriji procurile neke informacije, a danas se pojavljuju informacije o cijenama telefona. Kako prenosi LeaksApplePro, cijene Pro modela predstojeće iPhone 14 serije bit će više nego ikad. Naime, u izvještaju se navodi da će iPhone 14 Pro imati početnu cijenu od 1.099 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, dok će iPhone 14 Pro Max imati početnu cijenu od 1.199 dolara. Podsjećanja radi, početna cijena iPhonea 13 Pro je 999 dolara, dok je cijena iPhonea 13 Pro Max 1.099 dolara, što znači da će, ako se ovaj izvještaj ispostavi tačnim, njihovi nasljednici biti skuplji za 100 dolara u SAD-u.

iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max

Kada je, pak, riječ o ostala dva modela – iPhoneu 14 i iPhoneu 14 Max, u izvještaju se navodi da će iPhonea 14 imati istu početnu cijenu kao i iPhone 13, što znači 800 dolara, dok je cijena iPhonea 14 Max nepoznata, jer se radi o potpuno novom modelu, koji nema prethodnika, jer nije realno da ima istu cijenu kao iPhone 13 mini, s obzirom na gabarite.

Do predstavljanja iPhone 14 serije ostalo je mnogo vremena i napominjemo da ove informacije uzmete s određenom dozom rezerve.

Objava Spremni za najskuplji iPhone? – iPhone 14 Pro i 14 Pro Max ove godine još skuplji?! prenijeta sa portala Bajtbox.