Tehnologija

Stiže najbolje od Xiaomija (VIDEO) – Newsbox #5

Xiaomi i Samsung su počeli sa svojim velikim pohodom na nadogradnju postojećih telefona. Xiaomi je u posljednja dva tjedna predstavio MIUI 13 i Xiaomi 12 seriju telefona, a Samsung je u vrlo kratkom roku nadogradio tonu telefona na Android 12. Bilo je ovo itekako zanimljivo razdoblje u svijetu tehnologije, a evo najzanimljivijih vijesti.

Apple je postavio novi rekord te su ne samo ostali najvrjednija tvrtka na svijetu, nego su probili nevjerojatan rekord i to u začuđujuće kratkom roku. Više informacija o tome ćete vidjeti u videu, a prema informacijama iz industrije, svi novi flagship čipovi za Android telefone se pregrijavaju.

Sviđali vam se Qualcomm, Exynos ili MediaTek čipovi, izvori otkrivaju kako će se sva tri čipa znatno više grijati nego njihovi prethodnici, a uz to će i brže trošiti baterije. Brojke s početnih testova su itekako zabrinjavajuće, ali ćemo se nadati da će svi popularni proizvođači Android telefona znati izaći na kraj s novim procesorskim zvijerima.

Samsung je na Android 12 nadogradio tonu uređaja, a oni uključuju sve modele iz S10 i Note 10 serija, Galaxy A72 te Galaxy S20 FE 4G. Prema najnovijim informacijama, Galaxy S20 serija je također na redu, a razlog što su stariji modeli dobili novi Android i OneUI 4 prije nje nisu poznati.

U svakom slučaju, novosti ima sa svih strana te je i bez pokrivanja novosti koje su predstavljene na CES-u, industrija pametnih telefona zanimljivija nego ikada.

Objava Stiže najbolje od Xiaomija (VIDEO) – Newsbox #5 prenijeta sa portala Bajtbox.