Tehnologija

Tviter izgubio 80 odsto zaposlenih

SAN FRANCISKO – U kompaniji “Twitter” je prelaskom pod kontrolu Ilona Maska broj zaposlenih smanjen za 80 odsto i sada tamo radi oko 1.300 ljudi, prenosi TV CNBC, pozivajući se na interna dokumenta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Pixabay

Redukovanom broju zaposlenih je teško da održava rad društvene mreže i dodaje joj nove fukncije, zato je Mask, prema saopštenju, odlučio da pozove u pomoć zaposlenima u “Twitter-u” 130 stručnjaka iz drugih svojih kompanija, uključujući „Tesla“, „Spejs iks“, „Boring Ko“.

Pored toga, još 1.400 ljudi zaposleno je u kompaniji i dobija platu, dok istovremeno ne radi.

U Tviteru je ostalo manje od 550 inženjera, za 20 službenika je smanjen “tim za povjerenje i bezbjednost”, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o uredničkoj politici.

Prije nego što je Mask preuzeo “Twitter”, u kompaniji je radilo 7,5 hiljada ljudi.

Istovremeno, Mask je u petak najavio novu funkciju društvene mreže: u najskorijim mjesecima ona će prevoditi na engleski jezik i preporučivati za pregled objave “drugih zemalja i kultura”.

Vlasnik i izvršni direktor Ilon Mask pokrenuo je ranije anketu na toj društvenoj mreži sa pitanjem da li bi trebalo da se povuče sa mjesta izvršnog direktora kompanije. Većina Tviteraša je odgovorila potvrdno.

Krajem oktobra prošle godine, nakon višemjesečne sage o kupovini i prodaji svjetski uticajne društvene mreže, začinjene tužbom, svađom novog vlasnika Ilona Maska sa menadžmentom i najavama promjene uređivačke politike, osnivač “Tesle” kupio je “Twitter” za 44 milijarde dolara.

Objava Tviter izgubio 80 odsto zaposlenih prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -