Tehnologija

Twitter bilježi veliki pad nakon Muskove akvizicije

Fidelityjeva najnovija procjena udjela u X-i implicira da je društvena mreža Elona Muska vrijedna otprilike 71,5 posto manje nego kada ju je Musk kupio u listopadu 2022. godine.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Fidelityjev Blue Chip Growth Fond ima mali dio u X-u, a posljednje ažuriranje iz studenog 2023. pokazuje da je vrijednost tog dijela bila 5,6 milijuna dolara. Početna vrijednost iznosi 19,7 milijuna dolara, ali je izgubila dvije trećine svoje vrijednosti do travnja 2023. i otkako je opadala umjerenijim tempom.

Prema Axiosu, Fidelity je u studenom smanjio procijenjenu vrijednost X-a za 10,7%, a unatoč tome što nije jasno je li Fidelity prodao dio udjela, pad vrijednosti nije iznenađujuć zbog kontroverzi koje su odvele oglašivače s platforme.

Iako izvještaj s ažuriranom procjenom ne otkriva je li Fidelity smanjio svoj udio, pretpostavljajući da nije, najnovije izvješće sugerira da je vrijednost cijele tvrtke pala za 72%. S obzirom na Muskovu prethodnu kupnju Twittera za 44 milijarde dolara, Fidelityjeva procjena čini tvrtku vrijednom oko 12,5 milijardi dolara, dok su X navodno procijenili na 19 milijardi dolara u listopadu.

Od privatizacije Twittera, teško je procijeniti vrijednost i prihod X-a izvana. Fidelity, kao dioničar, vjerojatno nema puno informacija o financijskom poslovanju, a drugi dioničari mogu imati različite procjene.

Financijska situacija X-a već je bila nestabilna krajem listopada, a Musk je dodatno pogoršao stvari kontroverznim ponašanjem i otpuštanjem osoblja. X se bori s novim pravilima o moderaciji sadržaja i nedavno je izgubila važnu pravnu bitku u Kaliforniji. Sudac je odbio tvrdnje da zakon krši slobodu govora, podržavši državnu transparentnost o praksama moderacije sadržaja društvenih medija.

IZVOR/SOURCE

Objava Twitter bilježi veliki pad nakon Muskove akvizicije prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -