Tehnologija

Twitter mijenja ime

Elon Musk odlučio je promijeniti naziv i logotip Twittera.

Sinoć je Musk počeo da tvita satima o preimenovanju Twittera u “X”, slovo koje često koristi u nazivima kompanija i proizvoda. Sve je počelo sa tvitom u kojem je, između ostalog, pisalo “uskoro ćemo se oprostiti od brenda Twittera”.

Musk je zatim, u narednih nekoliko sati, ukazivao na to da će doći do promjene naziva platforme, a u jednom trenutku pridružio se i sesiji na Twitter Spaces pod nazivom “Niko ne priča dok ne pozovemo Elona Muska”. Skoro sat vremena je Musk samo bio promatrač, odnosno slušalac sesije, nakon čega je uključio mikrofon i potvrdio da će sutra promijeniti Twitterov logo.

Musk je također sinoć poslao e-mail zaposlenicima Twittera, rekavši im da će kompanija postati X i da je to posljednji e-mail poslan sa Twitter adrese, prenosi Zoe Schiffer iz Platformera.

Što se tiče toga kako će izgledati novo logo, Musk je podijelio GIF koji je ponudio Sawyer Merritt, korisnik Twittera, za kojega je naveo da je korišten za njegov ukinuti podcast. Musk je naveo da će ovo biti privremeni logo, koji će kasnije biti poboljšan. Logo se nalazi na profilnoj fotografiji Elona Muska.

Dok neki Muskovi fanovi pozdravljaju promjenu, neki nisu posebno oduševljeni. Marques Brownlee, poznat kao MKBHD, pridružio se Twitteru još 2009. godine, naveo je da će platformu i dalje zvati Twitter, na što je Musk odgovorio “Ne zadugo”.

Rebrendiranje platforme do sada je najjasniji pokazatelj toga da ova platforma više nije ista kao što je bila prije nego je Musk kupio prošle godine.

IZVOR/SOURCE

Objava Twitter mijenja ime prenijeta sa portala Bajtbox.