Tehnologija

U najavi odličan telefon – Otkriveni detalji o Honoru 80 Pro+

Kompanija Honor od svoje nezavisnosti (iako će mnogi reći da je i dalje pod velikim uticajem Huaweija) već se pozicionirala kao bitan igrač na tržištu pametnih telefona. Naročito se to odnosi na kinesko tržište, gdje Honor iz dana u dan bilježi sve veću popularnost. Kompanija je jučer predstavila Honor X40 GT, a sada stižu informacije o nadolazećem Honoru 80 Pro+.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Poznati leaker Digital Chat Station otkrio je neke detalje o nadolazećem članu Honor 80 serije. On tako navodi da će Honor 80 Pro+ biti najskuplji i najbolji član ove serije, a pored njega tu će još biti obični Honor 80 i Honor 80 Pro.

Honor 80 Pro+ navodno će stići sa 1.5K AMOLED “fleksibilnim” ekranom, što vjerovatno znači zakrivljeni ekran. Navodno će ovaj model biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 čipom, koji će stići u kombinaciji sa do 12 GB radne memorije (RAM-a).

Ono što je fokus izvještaja Digital Chat Stationa jeste kamera telefona. Naime, u izvještaju se navodi da će Honor 80 Pro+ stići sa 200 MP glavnom kamerom. Honor će se tako vjerovatno pridružiti ostalim proizvođačima koji su u prethodno vrijeme predstavili svoje telefone sa 200 MP senzorom kamere.

Za kraj izvještaja, prenosi se da bi telefon mogao imati podršku za brzo punjenje od 100 W. Kada pogledamo ove moguće specifikacije, čini se da bi Honor 80 Pro+ mogao biti itekako dobar telefon.

Očekuje se da će Honor 80 serija biti predstavljena do kraja ove godine. U tom smislu, sigurno je da ćemo u narednim danima i sedmicama saznati više detalja o njoj.

IZVOR/SOURCE

Objava U najavi odličan telefon – Otkriveni detalji o Honoru 80 Pro+ prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -