Tehnologija

Ubisoft se uspio ogrebati za komad kolača u najvećoj akvizaciji gaming industrije.

Sada kad je službeno potvrđeno da je Activision Blizzard postao dio Xboxove obitelji, postaje očito kako će mnoge igre naći svoje mjesto na pretplatničkoj usluzi Game Pass. Međutim, budući da Game Pass nije dostupan na PlayStation konzoli, mnogi su se brinuli da će igrači na PlayStationu ostati uskraćeni, tj. da će morati plaćati igre koje će Xbox igrači moći igrati putem pretplate.

No, stvari bi se mogle promijeniti, zahvaljujući Ubisoftu, jer da nije bilo njih moguće da CMA nebi dopustila ovo. Naime, nakon današnje akvizacije objavljeno da će Ubisoft u sljedećih 15 godina imati pravo distribuirati igre koje pripadaju Activision Blizzardu putem svoje pretplatničke usluge, Ubisoft+. Ova usluga će uskoro biti dostupna i na PlayStationu, uz već postojeće podržane platforme poput PC-ja i Xboxa.

No, ostaje nejasno postoji li neka posebna klauzula u ovom dogovoru koja ograničava Ubisoft+ na konzolama, pa tako neće moći nuditi igre od Activision Blizzarda. Moguće je da se prava odnose samo na streaming igara putem pretplate, što bi bilo u skladu s dogovorom koji je Ubisoft postigao kako bi pomogao Microsoftu i dobio podršku britanskih regulatora tržišta. Ovaj dogovor, između ostalog, omogućuje Ubisoftu da u sljedećih 15 godina lansira igre Activision Blizzarda na streaming platformama

Objava Ubisoft se uspio ogrebati za komad kolača u najvećoj akvizaciji gaming industrije. prenijeta sa portala Bajtbox.